Τρίτη 24 Μαΐου 2011

ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Η ΕΝΣΤΑΣΗ ΛΕΕΙ Ο ΔΗΜΑΤΟΣ

«Εκτιμώ ότι μεγάλη ντροπή είναι ακόμα και το να σκέφτονται αυτή τη στιγμή στην ΑΕΚ ένα τέτοιο ενδεχόμενο και να εξετάζουν τις νομικές παραμέτρους της δικαίωσής τους προκειμένου να καταθέσουν μία τέτοια ένσταση κατά του κύρους του αγώνα.

Είμαι υπέρμαχος του ότι μία ομάδα δικαιούται να εξαντλεί τα νομικά μέσα που διαθέτει αν ηττήθηκε σε κάποιο ματς κατά παράβαση κανονισμών που είχαν να κάνουν με την αγωνιστική εξέλιξη του ματς είτε την καθόρισαν είτε όχι. Ναι, να έκανε κατά λάθος ο Κατσαβάκης τέσσερις αλλαγές ή να αγωνιζόταν ποδοσφαιριστής τιμωρημένος έστω και για ένα λεπτό, να το δεχτώ. Κάθε υπόθεση κρίνεται ξεχωριστά...

Θα μπορούσα, με το φτωχό μου το μυαλό, να δεχτώ ακόμα - ακόμα τη λογική μίας τέτοιας ένστασης, αν ήταν εκδικητική σε βάρος του Αχιλλέα Μπέου με τη λογική του ότι -αν και τιμωρημένος- σουλατσάριζε (ικανό τον είχα) εντός αγωνιστικού χώρου και προκαλούσε με τη συμπεριφορά του τον πάγκο της ΑΕΚ, όπως είχε κάνει με τον Παναθηναϊκό και τον Ζεσουάλδο Φερέιρα. Προσωπικά μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση (έτσι όπως είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο) ότι όντως απαγορεύτηκε η εντός αγωνιστικού χώρου παρουσία του Μπέου, όπως ορίζεται από τον ΚΑΠ.

Θα μπορούσα ακόμα και να δεχθώ (πλάκα κάνω) να κάνει ένσταση κατά του κύρους του αγώνα η ΑΕΚ με το -μη νομικό- επιχείρημα ότι είχε πολύ περισσότερες ευκαιρίες στο ματς και ως εκ τούτου θα... έπρεπε να είναι η νικήτρια.

Το να διεκδικήσει η ΑΕΚ έναν αγώνα τον οποίο τον έχασε 100% εντός γηπέδου, ασχέτως αν ήταν καλύτερη (αυτό δεν συμπεριλαμβάνεται σε ενστάσεις), επειδή στο ημίχρονο ο Αχιλλέας Μπέος (όσο αντιπαθής κι αν είναι σε μεγάλη μερίδα του φίλαθλου κοινού του ελληνικού ποδοσφαίρου) αποπειράθηκε να κάνει το σόου του μπαίνοντας στα αποδυτήρια το θεωρώ γελοίο, ασχέτως του αν έχει (που δεν έχει) ή όχι περιθώρια δικαίωσης.

Εκτιμώ δε ότι με το που κυκλοφόρησε το συγκεκριμένο ζήτημα η ΑΕΚ θα έπρεπε να το σταματήσει εν τη γενέσει του και όχι αφηρημένα να πληροφορεί ότι «το εξετάζουμε», επειδή κάτι σχετικό άκουσαν οι άνθρωποί της σε μία ραδιοφωνική εκπομπή.

Και σε τελική ανάλυση ας αφήσουμε στην άκρη τον Αχιλλέα Μπέο, με ό,τι κι αν σχετίζεται η μέχρι σήμερα ποδοσφαιρική του δράση. Ο Ολυμπιακός Βόλου τερμάτισε πέμπτος στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος αποδίδοντας πολύ ωραίο ποδόσφαιρο. Κέρδισε μέσα σε μία σεζόν τρεις φορές τον Παναθηναϊκό και άλλες τόσες την ΑΕΚ.

Τι περισσότερο θα έπρεπε να κάνει για να δικαιούται την πρώτη του ευρωπαϊκή συμμετοχή;"