Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Αλλαγή ψυχολογίας ενόψει «τελικού»

Η εικόνα του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι της Κυριακής ήταν απογοητευτική. Ηρθε και το τελικό αποτέλεσμα, μία ακόμη ήττα και μάλιστα με βαρύ σκορ από την ΑΕΚ, για να συμπληρώσει το παζλ και να αλλάξει άρδην και προς το χειρότερο την ψυχολογία στην ομάδα.
ίποτα όμως δεν χάθηκε, ο ΠΑΟΚ μπορεί την Τετάρτη με νίκη επί της ΑΕΚ στην Τούμπα να γίνει ξανά ο κυρίαρχος του παιχνιδιού για την πρώτη θέση των πλέι οφ και αυτός ακριβώς είναι ο στόχος της προσπάθειας ανασύνταξης που ξεκίνησε στην ομάδα. Τα χρονικά περιθώρια είναι εξαιρετικά περιορισμένα και με δεδομένο ότι στη χθεσινή προπόνηση η ομάδα ήταν χωρισμένη στα... δύο (οι βασικοί έκαναν αποθεραπεία και οι υπόλοιποι προπόνηση), απομένει το σημερινό ραντεβού προπονητή και ποδοσφαιριστών για να μιλήσουν και να ετοιμαστούν για τον αυριανό τελικό.

Η προπόνηση της ομάδας είναι προγραμματισμένη για τις 6 μ.μ. στην Τούμπα, ωστόσο είναι βέβαιο ότι θα γίνει υπό τη στενή παρακολούθηση των μελών της διοίκησης, με πρώτο και καλύτερο τον Θοδωρή Ζαγοράκη (εκτός κι αν ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ βρεθεί στη Super League, όπου πρέπει να εκπροσωπηθεί σήμερα η ΠΑΕ). Τα μηνύματά του πάντως ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ τα πέρασε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο και περιμένει όλοι να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι και να αντιμετωπίσουν με πάθος και αποφασιστικότητα το μεγάλο παιχνίδι της Τετάρτης. Για τον ΠΑΟΚ είναι ένα θέμα η ψυχολογία, ειδικά τώρα που θα βρει και πάλι απέναντί του την ΑΕΚ, μία ομάδα που έχει καταφέρει φέτος να του πάρει τον αέρα και στο πρωτάθλημα αλλά και στο Κύπελλο.  

Οι εξηγήσεις... Χάβου
Ιδιαίτερα ενδιαφέρον θα έχει σήμερα και η ομιλία του Μάκη Χάβου προς τους ποδοσφαιριστές. Ο τρόπος με τον οποίο αγωνίστηκε ο ΠΑΟΚ την Κυριακή προκάλεσε αρχικά έκπληξη, μπέρδεψε ακόμη και την ίδια την ομάδα, όπως παραδέχτηκε μετά το τέλος του αγώνα με δηλώσεις του ο Πάμπλο Κοντρέρας και προκάλεσε πολλά επικριτικά σχόλια σε βάρος του προπονητή της ομάδας.

Είναι αλήθεια ότι ο Χάβος άκουσε τις τελευταίες ώρες όσα δεν είχε ακούσει όλο το προηγούμενο διάστημα που είναι στον πάγκο της ομάδας, κάτι που ήταν απολύτως λογικό, από τη στιγμή που παρουσίασε ένα αλλοπρόσαλλο σχήμα και δεν πήρε την ευθύνη των πράξεών του.

Θα έχει ενδιαφέρον το αν θα το κάνει σήμερα ενώπιον των παικτών του, αλλά και το πώς θα σκεφτεί να αλλάξει την ομάδα εν όψει του αγώνα της Τετάρτης. Ισως φανεί σήμερα και ποιες αλλαγές πρόκειται να κάνει στην ομάδα, πέρα από τη σίγουρη παρουσία του Στέλιου Μαλεζά στο κέντρο της άμυνας λόγω της τιμωρίας του Τσιρίλο.