Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Τελεσίγραφο υποβιβασμού της ΕΠΟ στον Ηρακλή!

"Συνεδρίασε σήμερα, Πέμπτη 8/9/2011, δια περιφοράς λόγω του κατεπείγοντος του υπό εξέταση θέματος, η Εκτελεστική Γραμματεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (άρθρο 32, παρ. 2 του Καταστατικού Ε.Π.Ο.), με θέμα ημερήσιας διάταξης:

«Ενώπιον του Εφετείου Αθηνών 1. Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της Π.Α.Ε. Ηρακλής κατά της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας όπως εκπροσωπείται νόμιμα για την ακύρωση α) της υπ΄ αριθ. 182/2011 Διαιτητικής Απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της Ε.Π.Ο. και β) της υπ΄ αριθ. Διαιτητικής Απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της Ε.Π.Ο. και 2.Αγωγή της Π.Α.Ε. Ηρακλής κατά της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για την ακύρωση α) της υπ΄αριθ. 182/2011 Διαιτητικής Απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων Ε.Π.Ο. και β) της υπ΄αριθ. 133/2011 Διαιτητικής Απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων Ε.Π.Ο.».

Ομόφωνα αποφάσισε να επιβάλλει στην ΠΑΕ Ηρακλής την ποινή του υποβιβασμού στην αμέσως κατώτερη κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2011-2012.
Στην ίδια ως άνω ΠΑΕ δίδεται χρονικό περιθώριο έως την Παρασκευή 9/9/2011 και ώρα 11:00, να παραιτηθεί επισήμως της προσφυγής της στα πολιτικά δικαστήρια και να ενημερώσει για τούτο εγγράφως την ΕΠΟ.
Σε διαφορετική περίπτωση, μετά την παρέλευση του ως άνω χρονικού ορίου, ισχύει απολύτως η ποινή του υποβιβασμού στην αμέσως κατώτερη κατηγορία για την περίοδο 2011-2012".

Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΕΠΟ για την υπόθεση της ΠΑΕ Ηρακλής συμμετείχαν οι κ.κ. Σοφοκλής Πιλάβιος (πρόεδρος), Δρ. Ιωάννης Οικονομίδης (αναπλ. πρόεδρος), Απόστολος Παπουτσάκης (α' αντιπρόεδρος & πρόεδρος Super League), Αριστείδης Σταθόπουλος, Γεώργιος Γκιρτζίκης, Νικόλαος Ανασόπουλος (μέλη). Δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία με το μέλος της Ε.Γ./ΕΠΟ, κ. Χρήστο Σάββα.

Τι είχε προηγηθεί... Λίγες ώρες μετά την προσφυγή του Ηρακλή στα πολιτικά δικαστήρια, τα μέλη της εκτελεστικής γραμματείας της ΕΠΟ ενημερώθηκαν τηλεφωνικά για την εξέλιξη και αποφάσισαν ότι εφόσον η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν αποσύρει τα ασφαλιστικά μέτρα θα υποβιβαστεί στη Γ' Εθνική...

Υπενθυμίζεται ότι ο Ηρακλής ζητεί τη μη διεξαγωγή του αγώνα Αστέρα Τρίπολης - Κέρκυρας, ενώ η προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια αποτελεί παραβίαση των αρχών και κανονισμών της ΕΠΟ.

Πάντως, οι πρώτες πληροφορίες από την πλευρά του Ηρακλή αναφέρουν ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί με βασικό μότο "σούπερ λίγκα ή τίποτα".