Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Ξεκινάει το Ευρωπαϊκό στο Πλόβντιβ

Συνολικά 405 αθλητές κι αθλήτριες από 29 χώρες που στελεχώνουν 145 πληρώματα θα πάρουν μέρος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας Ανδρών- Γυναικών που ξεκινά την Παρασκευή και ολοκληρώνεται την Κυριακή στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας. Πρόκειται ουσιαστικά για το τελευταίο μεγάλο διεθνή αγώνα της χρονιάς, όπως συμβαίνει και κάθε χρόνο με παρούσες ωστόσο όλες τις μεγάλες δυνάμεις της ευρωπαϊκής κωπηλασίας.
Η Ελλάδα που μετέχει με επτά πληρώματα είχε κατακτήσει πέρυσι στην αντίστοιχη διοργάνωση της Πορτογαλίας (Μοντεμόρ Ο Βέλο) τρία μετάλλια εκ των οποίων δυο χρυσά και ένα ασημένιο. Το χρυσό είχαν κερδίσει οι δυο παγκόσμιες πρωταθλήτριες στο διπλό σκιφ ελ βαρών Αλ. Τσιάβου- Χρ. Γιαζιτζίδου και η δίκωπος άνευ με τους Γ.Χρήστου- Γ. Τζιάλλα και το ασημένιο η τετράκωπος άνευ με τους Τσίλη-Παπαχρήστο- Ν.Γκουντούλα- Α.Γκουντούλα.
Την Παρασκευή πρώτη ημέρα των αγώνων στις 09:30 θα πραγματοποιηθούν οι προκριματικοί και στις 15:30 οι επαναληπτικοί , το Σάββατο θα διεξαχθούν οι ημιτελικοί και την Κυριακή όλοι οι τελικοί των 14 αγωνισμάτων του προγράμματος.