Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

'Eχασε την ευκαιρία να γράψει ιστορία.......

Μπορεί να πραγματοποίησε την καλύτερή του ευρωπαϊκή εμφάνιση των τελευταίων ετών, αλλά ο Ολυμπιακός έφυγε χωρίς κέρδος από το «Εμιρέιτς», αφού ηττήθηκε με 2-1 από την Άρσεναλ ελέω λαθών Κοστάντσο και άμυνας. Κλείστηκε η Άρσεναλ για να κρατήσει τη νίκη. Χάθηκαν σπουδαίες ευκαιρίες
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε επεφύλαξε πολλές εκπλήξεις στην ενδεκάδα αφού ο Μαρκάνο επιλέχθηκε αντί του Αβραάμ Παπαδόπουλου ενώ στα αμυντικά χαφ επέλεξε Φέισα και Ορμπάιθ ενώ πιο μπροστά τους αγωνίστηκε ο Ιμπαγάσα.
 Η πρώτη καλή φάση του αγώνα ήταν για τον Ολυμπιακό αφού στο 4’ –σε φάση σαν του ματς με τη Μαρσέιγ- ο Φέισα μπήκε μέσα στην περιοχή από τα δεξιά, βρήκε με παράλληλη μπαλιά τον Φουστέρ αλλά το πλασέ του Ισπανού ήταν άστοχο.
Στην πρώτη της φάση η Άρσεναλ όμως στάθηκε πιο τυχερή αφού εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το λάθος του Μαρκάνο στο 8’. Ο 18χρονος Τσαμπερλέιν, που κόστισε 12 εκ. λίρες το καλοκαίρι, κατάφερε να νικήσει τον Ισπανό στην προσπάθειά του να τον κόψει και με πλασέ στην αριστερή γωνία του Κοστάντσο άνοιξε το σκορ.
Το γκολ δεν πτόησε όμως τον Ολυμπιακό. Στο 14’, μετά από κόρνερ του Ιμπαγάσα, προκλήθηκε σύγχυση μέσα στην περιοχή των γηπεδούχων και ο Τζεμπούρ πάνω στη γραμμή δεν μπόρεσε να νικήσει τον Αρτέτα, γλιτώνοντας την ομάδα του από βέβαιη παραβίαση και ισοφάριση.
Αφού ο Ολυμπιακός έχανε τις ευκαιρίες, η Άρσεναλ στην άλλη μεριά εκμεταλλευόταν με γκολ τα λάθη των Χολέμπας, Μαρκάνο και Κοστάντσο. Ο Αντρέ Σάντος που είχε προωθηθεί από την άμυνά του, ντρίμπλαρε τον Μαρκάνο, θέλησε να γυρίσει στον Σαμάκ, ο Χολέμπας όμως την ξαναέστρωσε στον Βραζιλιάνο και με σουτ στην κλειστή γωνία του τερματοφύλακα των Πειραιωτών έδωσε προβάδισμα δύο γκολ στους «κανονιέρηδες» στο 20’.
Τελικά το γκολ που δικαιούταν ο Ολυμπιακός το πέτυχε στο 27’ όταν ο Ιμπαγάσα με σέντρα ακριβείας βρήκε τον Φουστέρ και με κεφαλιά δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Σέζνι. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι φάνηκε να αιφνιδιάζονται από αυτή την εξέλιξη αφού σε δύο λεπτά (29’-31’) ο Σέζνι αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει δύο εξαίσιες αποκρούσεις σε σουτ των Τζεμπούρ και Μιραλάς.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε είχε 9 τελικές προσπάθειες και η Άρσεναλ μόλις 4.
Απαλλαγμένος και από το δέος της φανέλας της Άρσεναλ, ο Ολυμπιακός μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με μοναδικό στόχο την ισοφάριση και όχι απλά να κρατήσει το σκορ.
Λίγο έλειψε στο 48’ ο Μιραλάς να πραγματοποιήσει την ισοφάριση όταν έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή αλλά τα φάλτσα που πήρε η μπάλα δεν ευνόησαν για την ευνοϊκή κατάληξη.
Στο 50’ έκαναν την εμφάνισή τους τόσο η Άρσεναλ που δεν υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο πέρα των γκολ και ο Κοστάντσο. Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού κατάφερε να νικήσει τον Τσαμπερλέιν σε τετ-α-τετ αφού και πάλι με κάθετη πάσα η αριστερή πλευρά της άμυνας, Χολέμπας και Μαρκάνο τέθηκε εκτός φάσης.
Την καλή εμφάνιση των φιλοξενούμενων αλλά και την παράλληλη ατυχία του πιστοποίησε η φάση του 65’. Ο Τοροσίδης θύμισε τον παίκτη προηγούμενων μηνών και αφού προωθήθηκε, προτίμησε να «κόψει» την μπάλα στο αριστερό του πόδι και με πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και δεξιά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Σέζνι.
Την ώρα που ο Ολυμπιακός πατούσε πολύ καλά στο γήπεδο, ο Κοστάντσο φάνηκε αντάξιος των περιστάσεων αφού στο 69’, ο «δαιμόνιος» Αρσάβιν μπήκε μέσα στην περιοχή και το σουτ με το μυτάκι κατάφερε να το αποκρούσει ο Αργεντινός τερματοφύλακας σε μια πραγματικά δύσκολη επέμβαση.
Στο υπόλοιπο του ματς ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει την κλασική ευκαιρία που θα του επέτρεπε να ισοφαρίσει και έμεινε με τη χαρμολύπη μιας καλής εμφάνισης που όμως δεν είχε κανένα βαθμολογικό κέρδος λόγω ατομικών λαθών των Μαρκάνο, Χολέμπας αλλά και του Κοστάντσο στο δεύτερο γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο κατάφερε με τις δύο επεμβάσεις του να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.  
Διαιτητής: Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο

Βοηθοί: Ρομπέρτο Αλόνσο Φερνάντεθ & Χουάν Κάρλος Γιούστε Χιμένεθ

4ος: Κάρλος Ντελ Θέρο Γκράντε

Οι συνθέσεις:

Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Στσέζνι, Σανιά, Μέρτεζακερ, Σονγκ, Αντρέ Σάντος, Φρίμπονγκ, Αρτέτα, Ροσίτσκι, Τσάμπερλεϊν (68' Ράμσι), Αρσάβιν (83' Γκιμπς), Σαμάκ (71' Φαν Πέρσι).

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κοστάνσο, Τοροσίδης, Μαρκάνο, Μέλμπεργκ, Χολέμπας, Ορμπάιθ (75' Μοδέστο), Φέισα, Ιμπαγάσα, Φουστέρ (80' Πάντελιτς), Μιραλάς (75' Αμπντούν), Τζεμπούρ.

Σκόρερ: 8' Τσάμπερλεϊν, 20' Αντρέ Σάντος / 27' Φουστέρ