Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Ο μεγαλομανής κύριος Τσάκας

Το πατρικό σπίτι της οικογένειας Τσάκα βρίσκεται σε ένα χωριό περίπου 30 χιλιόµετρα έξω από το Ηράκλειο
Η παλιά ονοµασία του συγκεκριµένου οικισµού ήταν Γουρνιά, αλλά λόγω της πανοραµικής θέας του (σ.σ.: χτίστηκε σε υψόµετρο 540 µ.) καθιερώθηκε ως Πανόραµα.
Από µικρός ο Βλάσσης Τσάκας είχε συνηθίσει να βλέπει αφ' υψηλού τον κόσµο και όπως λένε οι συντοπίτες του (από τους οποίους ζητήσαµε να σκιαγραφήσουν τον χαρακτήρα του) διακατέχεται από µια µεγαλοµανία.
Δηµιουργεί «κονέ» και ψάχνεται για µπίζνες ακόµη κι αν χρειαστεί να ανοίξει παρτίδες µε πρόσωπα από την άλλη άκρη της γης.
«Οποια πέτρα κι αν σηκώσεις, θα τον βρεις από κάτω» αφηγούνται άνθρωποι που έχουν πιει κάµποσες φορές ένα ποτήρι κρασί µαζί του. Είναι σαφές ότι τον ενδιαφέρει κάθε νέα επένδυση, πέρα από τα διευθυντικά πόστα που είχε αναλάβει κατά καιρούς σε ξενοδοχεία της Κρήτης και της Χαλκιδικής.
«Είναι άνθρωπος µε χάρισµα στην επικοινωνία, µε χιούµορ και υψηλό δείκτη νοηµοσύνης» συνοµολογούν οι περισσότεροι.
Κι επειδή έγινε ντόρος για την άφιξή του µε ταξί στα γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός -όταν εµφανίστηκε ως κοµιστής της πρότασης για την αγορά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός εκ µέρους του Σαουδάραβα πρίγκιπα-, στην Κρήτη βεβαιώνουν ότι τον έχουν δει να κυκλοφορεί µε ακριβά αυτοκίνητα.
«Δεν µένει µόνιµα εδώ. Είναι παντρεµένος µε γυναίκα που κατάγεται από την Καβάλα (σ.σ.: έχει και δύο κόρες). Τον έχουµε δει πάντως µε Mercedes. Και δεν έχει τουπέ ούτε είναι απόµακρος» µαρτυρούν οι συντοπίτες του, οι οποίοι πάντως έχουν περισσότερο ολοκληρωµένη άποψη για τα µέλη της οικογένειάς του, τα οποία µένουν µόνιµα στο νησί και έχουν καθαρότατο µέτωπο στην κοινωνία του Ηρακλείου.
Ο ένας του αδερφός, ο Ιορδάνης Τσάκας, είναι αρχιφύλακας στο αστυνοµικό τµήµα του Πύργου Ηρακλείου και ο άλλος, ο Δηµήτρης, κατέχει πόστο διευθυντή σε εταιρεία µπετόν. Εχει και µία αδερφή, τη Σοφία, η οποία είναι παντρεµένη και διαµένει µε την οικογένειά της στον Αγιο Νικόλαο, ενώ οι γονείς του -που καταπιάστηκαν µε την αγροτική ζωή- κατοικούν στο Πανόραµα.
Για τον Βλάσση Τσάκα, τώρα, το µόνο σίγουρο είναι πως έχει «τρέλα» µε τον Παναθηναϊκό. «Και αυτός και τα υπόλοιπα µέλη της οικογένειάς του» διαβεβαιώνουν οι γνωστοί του.