Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Ο σκάουτερ της Άρσεναλ έκραξε όσο δεν πάει Ολυμπιακό ("δεν έχει κανένα πλάνο") και παίκτες. Είπε ...χαζό τον Μιραλάς και ...αλλού γι' αλλού τον Τζιμπούρ. Γέλια και για Κοστάντσο!

Απίστευτη η έκθεση του σκάουτερ της Άρσεναλ, Στιούαρτ Χιούστον, για τον Ολυμπιακό. Ο Άγγλος "κατάσκοπος" δε φαίνεται να υπολογίζεται καθόλου τους Πειραιώτες ενόψει της αναμέτρησης της Τετάρτης για το Τσάμπιονς Λιγκ, σύμφωνα με όσα σημείωσε στο μπλοκάκι του από τα παιχνίδια των "ερυθρολεύκων" με Μαρσέιγ, Ξάνθη και Εργοτέλη.
 
"Με όλο τον σεβασμό που έχω σε αυτήν την ομάδα (σ.σ.: Εργοτέλη) αλλά και στη λίγκα σας, για εμένα είναι πρόβλημα που ο Ολυμπιακός έκανε μόνο τέσσερις προσπάθειες για γκολ. Και σε αυτές τις τέσσερις πέτυχε τρία γκολ. Το goal ratio ήταν απίστευτο και νομίζω ότι δεν μπορεί μια ομάδα να το πετυχαίνει συνέχεια αυτό.
Πόσω μάλλον σε παιχνίδια Tσάμπιονς Λιγκ, που οι απαιτήσεις και το επίπεδο είναι σαφώς μεγαλύτερα. Για παράδειγμα, η Μαρσέιγ ήταν εξαιρετική στο Καραϊσκάκη. Ήξερε τι ήθελε στο γήπεδο και οι Λούτσο και Σεϊρού ήταν πολύ καλοί στο να μοιράζουν το παιχνίδι", τόνισε αρχικά και στη συνέχεια είπε λίγο πολύ ότι ο Ολυμπιακός παίζει ...γιουρούσι:

"Μου έδειξε σε αυτά τα τρία ματς ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει πλάνο για να βγει στην επίθεση. Βγαίνουν όλοι μαζί χωρίς πλάνο και αφήνουν εκτεθειμένη την άμυνα. Αυτό στο transition game θα το πληρώσει ο Ολυμπιακός".
Ερωτηθείς για τον Κέβιν Μιραλάς, απάντησε: "Είναι ξεχωριστός παίκτης. Είναι γρήγορος και είναι πολύ καλός παίκτης με την μπάλα στα πόδια. Μπορεί να σου κάνει φάση από το πουθενά και αυτό είναι πολύ μεγάλο πλεονέκτημα.
Αλλά νομίζω ότι έχει ένα θέμα με την εξυπνάδα. Είναι πολύ καλός παίκτης, αλλά γι' αυτό που σας είπα δεν θα γίνει top class παίκτης και γι' αυτό νομίζω δεν θα μπορεί να παίξει σε πρωταθλήματα όπως της Ισπανίας ή της Πρέμιερ Λιγκ".
Όσον αφορά τον Ραφίκ Τζεμπούρ, η ατάκα του ήταν: "Δεν κατάλαβα πού έπαιζε. Τον είδα μέχρι και δεξί μπακ!" και συμπλήρωσε ότι είναι παίκτης που χάνεται στο παιχνίδι. Όπως σημείωσε, στο ματς με την Ξάνθη έκανε δύο ενέργειες στο τέλος του παιχνιδιού που έδωσαν τη νίκη στην ομάδα του, ενώ με τον Εργοτέλη δεν υπήρχε σε όλο το παιχνίδι και έκανε μόνο τη φάση στην αρχή του αγώνα με το γκολ του Μιραλάς.
Όσο για τη συνεργασία των τριών επιθετικών, είπε: "έδειχναν ότι μπερδεύονταν οι τρεις της επίθεσης. Πολλές φορές είδα δύο παίκτες στην ίδια πλευρά (Αμπντούν, Μιραλάς), τον Τζεμπούρ να είναι μακριά από αυτούς και με εξαίρεση τη φάση του πρώτου γκολ καμία άλλη συνεργασία στο πρώτο ημίχρονο".
Επίσης, εξέφρασε την απορία για ποιο λόγο παίζει βασικός ο Φράνκο Κοστάντσο και αναρωτιόταν γιατί δεν παίζει ο δεύτερος πορτιέρο. Ο σκάουτερ της Άρσεναλ θεωρεί ότι ο Αργετινός δεν εμπνέει καμιά εμπιστοσύνη στην άμυνά του και δεν πιστεύει ότι ο δεύτερος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού είναι χειρότερος.
Στο γκολ-φάουλ του Ρομάνο, μάλιστα, ο κατάσκοπος του αγγλικού συλλόγου θεωρεί ότι ο Κοστάντσο φέρει την απόλυτη ευθύνη. Με το που ο παίκτης του Εργοτέλη σκόραρε, ο Χιούστον κούνησε το κεφάλι κι εξήγησε με γράφημα το λάθος του Κοστάντσο, ο οποίος είχε αφήσει μεγάλο κενό με το απέναντι δοκάρι, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει περιθώριο αντίδρασης.
Ακόμη, ο Χιούστον απόρησε και με το ροτέσιον του Βαλβέρδε στα στόπερ του Ολυμπιακού, αν και θεωρεί ότι στο "Emirates" θα παίξουν ο Μέλμπεργκ με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο. Η έκθεση του Άγγλου περιλαμβάνει πολλά "καλά" ακόμη για τους Πειραιώτες τα οποία θα μεταφέρει στον Αρσέν Βενγκέρ ενόψει της αναμέτρησης των δύο ομάδων.

Πάντως, από μία άποψη μπορεί να θεωρηθεί καλό το γεγονός ότι οι "κανονιέρηδες" δεν έχουν την καλύτερη γνώμη για τον Ολυμπιακό, γιατί καμιά φορά όταν υποτιμάς τον αντίπαλο μπορεί να την πληρώσεις...