Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Aπορριπτική απόφαση από το Δ.Εφετείο για Ολυμπιακό Βόλου

Απορριπτική  ήταν   πριν  από  λίγο  η απόφαση  από το  Διοικητικό Εφετείο για να  διατηρήσει  ο Ολυμπιακός  Βόλου  το δικαίωμα  να   αγωνίζεται  στη  Σούπερ Λίγκα.
Οι άνθρωποι  του  Ολυμπιακού  περίμεναν απόφαση  για αύριο  αλλά αιφνιδιάσθηκαν    και  πλέον  παύει  να μπλοκάρει   με  προσωρινή  διαταγή την  αντικατάσταση των Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας στη Σούπερ Λίγκα από άλλη ομάδα.
Το  Διοικητικό Εφετείο πήρε  τη Δευτέρα  το  υπόμνημα  από  τον Ολυμπιακό  Βόλου αλλά και την Καβάλα, συνεδρίασε   χθες εξετάζοντας όλα τα  στοιχεία  που παρ ότι ήταν   υπέρ  του Βόλου  και  αποφάσισε ότι μπορεί η  ΕΕΑ να εκδώσει άδεια σε υποψήφιους αντικαταστάτες.
Το Δ.Ε. άρει  έτσι   την προσωρινή διαταγή που μπλοκάρει την αντικατάσταση των Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας... τότε η ΕΕΑ θα  μπορέσει εκδικάσει και άδειες Football League, κάτι που αφορά αρχικά Λεβαδειακό και Δόξα Δράμας.

Στο μεταξύ για ωμή παρέμβαση του κράτους έκανε  λόγο  το μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ  Βασίλης Χατζηαποστόλου, μιλωντας  το πρωι  στον sporfm  voloy αφού ο τέως αντιπρόεδρος και νυν μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ ήταν λάβρος για τις ύπουλες κινήσεις του υπουργού κου Γερουλάνου.
«Αυτό που έγινε με τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα είναι ωμή
παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Αν γινόταν κάτι τέτοιο σε διαφορετική εποχή θα ερχόταν ο ίδιος ο Μπλάτερ στην Ελλάδα. Η ΕΕΑ χρησιμοποιήθηκε ως το μακρύ χέρι του υπουργού».

Μάλιστα προχώρησε και σε περαιτέρω σκέψεις σχετικά με την τύχη του συλλόγου:
«Ακόμα και να μην κερδίσουν στα δικαστήρια, θα είναι σκάνδαλο νααγωνιστούν οι ομάδες στην Δ Εθνική. Πρέπει να βρεθεί τρόπος Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα να αγωνιστούν σε επαγγελματική κατηγορία την νέα χρονιά».Πάντως  από  την ΕΠΟ η απόφαση  για την παράταση της μεταγραφικής περιόδου για τον Ολυμπιακό Βόλου αλλά  και  για τους παίκτες του θα υπάρξει αφού  η ομοσπονδία θα περιμένει την έκδοση της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου για τα  προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα.

Στην αναβολή της απόφαση  σημαντικός  ήταν  ο ρόλος  του προέδρου  της Ε.Π.Σ.Θ. Τάσου Μπατζιάκα αλλά και  στο  εξώδικο της ΠΑΕ  προς την ΕΠO