Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Ντελίριο και Απόψε.....Europa League !

Ευρωπαϊκές «πτήσεις» για κάθε γούστο περιλαμβάνει η πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League.
Πλην των ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, στη μάχη της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης στην Ευρώπη ρίχνονται οι ΑΕΚ Λάρνακας, η Σάλκε του Παπαδόπουλου, η Σέλτικ του Σαμαρά, αλλά και η Λάτσιο του Τζιμπρίλ Σισέ.

Ουντινέζε-Ρεν και Φούλαμ-Τβέντε τα άλλα ματς με μεγάλο ενδιαφέρον !

1ος Όμιλος

ΠΑΟΚ-ΤΟΤΕΝΑΜ (20:00) 

ΣΑΜΡΟΚ-ΡΟΥΜΠΙΝ ΚΑΖΑΝ (20:00)


Την ευκαιρία να ξεκινήσει με μια μεγάλη νίκη τις υποχρεώσεις του στους ομίλους του Europa League θα έχει ο ΠΑΟΚ κόντρα στα «δεύτερα» της Τότεναμ. Με το μυαλό στο ντέρμπι κόντρα στη Λίβερπουλ οι Άγγλοι, οι οποίοι θα σκεφτούν σοβαρά τις υποχρεώσεις τους στη δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση στην Ευρώπη από την επόμενη αγωνιστική.

Με στόχο το «διπλό» στην έδρα της πιο αδύναμης ομάδας του πρώτου ομίλου παρατάσσεται σήμερα η Ρούμπιν Καζάν. Οι Ρώσοι, οι οποίοι έχουν να περηφανεύονται ότι είναι η μόνη ομάδα που έχει… σφίξει την Μπαρτσελόνα τα τελευταία χρόνια, δεν θέλουν να πέσουν «θύματα» έκπληξης και να ξεκινήσουν ιδανικά από πλευράς συγκομιδής βαθμών, ώστε να υποδεχθούν από θέση ισχύος τον «Δικέφαλο του Βορρά» την επόμενη αγωνιστική.

Οι επόμενοι αγώνες

ΡΟΥΜΠΙΝ ΚΑΖΑΝ-ΠΑΟΚ

ΤΟΤΕΝΑΜ-ΣΑΜΡΟΚ


2ος Όμιλος

ΑΝΟΒΕΡΟ-ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ (20:00) 

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ-ΒΟΡΣΚΛΑ ΠΟΛΤΑΒΑ (20:00)


Εμφάνιση παρόμοια με αυτές που του εξασφάλισαν την τέταρτη θέση στην περσινή Bundesliga και την παρουσία στη διοργάνωση θέλει να πραγματοποιήσει κόντρα στη Σταντάρ Λιέγης το Ανόβερο, ώστε να αφήσει πίσω του με το «καλημέρα» μία από τις δύο βασικές συνδιεκδικήτριες των πρώτων θέσεων που οδηγούν στην επόμενη φάση. Τον ίδιο στόχο έχουν και οι Βέλγοι, στους οποίους πάντως αρκεί και η ισοπαλία.

Πορεία Champions League θέλει να κάνει και φέτος η Κοπεγχάγη, η οποία με απόδοση όπως η περσινή, μπορεί να φτάσει αρκετά μακριά στη διοργάνωση. Στο αντίπαλο στρατόπεδο και μόνο η ισοπαλία θα αποτελέσει επιτυχία, αφού έρχονται ως το αουτσάιντερ στον όμιλο και ψάχνουν για συνεχείς εκπλήξεις ώστε πιάσουν δυάδα.

Οι επόμενοι αγώνες

ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ-ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ

ΒΟΡΣΚΛΑ ΠΟΛΤΑΒΑ-ΑΝΟΒΕΡΟ


3ος Όμιλος

ΧΑΠΟΕΛ ΤΕΛ ΑΒΙΒ-ΡΑΠΙΝΤ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ (20:00) 

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ-ΛΕΓΚΙΑ (20:00)


Ένα φαβορί και τρεις ομάδες που θα κονταροχτυπηθούν για το δεύτερο εισιτήριο της επόμενης φάσης περιλαμβάνει ο τρίτος όμιλος. Η Αϊντχόφεν θέλει από την πρώτη κιόλας αγωνιστική να δείξει ποιος είναι το «αφεντικό» και με νίκη στην Ολλανδία επί της Λέγκια Βαρσοβίας, θα ψάξει να «καθαρίσει» την πρωτιά το ταχύτερο δυνατό.

Χάποελ Τελ Αβίβ και Ραβίντ Βουκουρεστίου θα προσπαθήσουν να ξεκινήσουν με «τρίποντο» στο άλλο ματς που διεξάγεται στο Ισραήλ, ώστε να κάνουν το πρώτο βήμα προς το check in για τη φάση των «32».

Οι επόμενοι αγώνες

ΛΕΓΚΙΑ ΒΑΡΣΟΒΙΑΣ-ΧΑΠΟΕΛ ΤΕΛ ΑΒΙΒ

ΡΑΠΙΝΤ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ-ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ


4ος Όμιλος

ΛΑΤΣΙΟ-ΒΑΣΛΟΥΙ (20:00) 

ΖΥΡΙΧΗ-ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣΣΑΒΩΝΑΣ (20:00)


Στη «δαιμονισμένη» φόρμα των Τζιμπρίλ Σισέ και Μίροσλαβ Κλόζε βασίζεται η Λάτσιο, με τους δύο επιθετικούς να βλέπουν τη Βασλούι ως μια ιδανική αντίπαλο για να συνεχίσουν το σερί των γκολ τους. Οι φιλοξενούμενοι θα παρακαλάνε να φύγουν με όσο το δυνατόν λιγότερα από τη Ρώμη, αν και είναι ο… πιο αδύναμος κρίκος του ομίλου.

Στο έτερο παιχνίδι, η Σπόρτινγκ Λισσαβώνας θέλει να δείξει ότι δεν είναι ο φτωχός συγγενής της Πορτογαλίας και μπορεί να κάνει πορεία ανάλογη με των Πόρτο, Μπενφίκα και Μπράγκα, οι οποίες έφτασαν πέρσι στους «4» του Europa League. Τα «λιοντάρια» έκαναν πολλές μεταγραφές το καλοκαίρι με βασικό στόχο τα πρωτεία στη χώρα τους, αλλά και την ευρωπαϊκή διάκριση. Οι Ελβετοί από τη δική τους πλευρά, θα στηριχτούν στην έδρα τους και την πολύ καλή επίθεση που διαθέτουν, ώστε να φτάσουν στην κατάκτηση ενός εκ των δύο πρώτων θέσεων.

Οι επόμενοι αγώνες

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣΣΑΒΩΝΑΣ-ΛΑΤΣΙΟ

ΒΑΣΛΟΥΙ-ΖΥΡΙΧΗ


5ος Όμιλος

ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ-ΣΤΟΟΥΚ (20:00)

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ-ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (20:00)


Μπορεί να έχει ξεπέσει από το Champions League η Ντιναμό Κιέβου, αλλά η διάκριση στο Europa League είναι ένας από τους βασικούς στόχους της. Με το γρήγορο ποδόσφαιρο, την εμπειρία και την επιθετική γραμμή τους, οι Ουκρανοί θέλουν να πιέσουν την άπειρη Στόουκ Σίτι και να μπουν με το «δεξί» στον όμιλο, τη στιγμή που οι Άγγλοι θα βασιστούν στις εμπειρίες τους κόντρα στα «μεγαθήρια» της Premier League για να πάρουν το καλύτερο δυνατό στο Κίεβο.

Με προσωρινό προπονητή τον Καρβαλιάλ, αφού απολύθηκε ο Ταϊφούρ Χαβούτσου, η Μπεσίκτας ψάχνει τη νίκη κόντρα στη Μακάμπι, η οποία σε τέσσερα συνεχή ματς με τουρκικές ομάδες δεν έχει πάρει ποτέ «τρίποντο» μετρώντας δύο ισοπαλίες και άλλες τόσες ήττες.

Οι επόμενοι αγώνες

ΣΤΟΟΥΚ ΣΙΤΙ-ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ-ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ


6ος Όμιλος

ΣΛΟΒΑΝ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑΣ-ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ (20:00) 

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ-ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ (20:00)


Απόσβεση στα εκατομμύρια που έχουν δώσει για να ενισχύσουν μεταγραφικά την Παρί Σεν Ζερμέν θέλουν να αρχίσουν να κάνουν από σήμερα οι Άραβες ιδιοκτήτες της. Οι πρωτευουσιάνοι δεν αποδίδουν ακόμα ανάλογα με τις δυνατότητές τους και ξέρουν ότι κόντρα στη Σάλτσμπουργκ μόνο εύκολο δεν θα είναι το παιχνίδι, με τους Αυστριακούς να πηγαίνουν ζητώντας τη νίκη.

Όσον αφορά το άλλο ζευγάρι, οι Βάσκοι του Μαρσέλο Μπιέλσα καλούνται να ξεπεράσουν το εμπόδιο της σκληροτράχηλης Σλόβαν, η οποία εκτός από δύναμη, διαθέτει και ποιότητα, όντας ικανή για να αφήσει εκτός συνέχειας όποιον την υποτιμήσει.

Οι επόμενοι αγώνες

ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ-ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ

ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ-ΣΛΟΒΑΝ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑΣ


7ος Όμιλος

ΑΛΚΜΑΑΡ-ΜΑΛΜΕ (22:05) 

ΑΟΥΣΤΡΙΑ ΒΙΕΝΝΗΣ-ΜΕΤΑΛΙΣΤ (22:05)


Όμιλος χωρίς φαβορί, αλλά με τέσσερις «μονομάχους» που θα παλέψουν μέχρις εσχάτων για τα δύο εισιτήρια της επόμενης φάσης είναι ο έβδομος. Μπορεί η Άλμααρ να θεωρείται πως έχει ένα μικρό προβάδισμα, αλλά οι Σουηδοί είναι σε φουλ αγωνιστικό ρυθμό και ξέρουν ότι μέχρι τη χειμερινή διακοπή θα πρέπει να τα δώσουν όλα.

Αναφορικά με το άλλο μας, η Αούστρια θα πρέπει να προσέξει τις «παγίδες» που κρύβει ένα ματς κόντρα στη Μέταλιστ, αφού οποιαδήποτε… παρασπονδία σε έναν τέτοιο όμιλο, ειδικά εντός έδρας μπορεί να κοστίσει τη συνέχεια στη διοργώναση.

Οι επόμενοι αγώνες

ΜΑΛΜΕ-ΑΟΥΣΤΡΙΑ ΒΙΕΝΝΗΣ

ΜΕΤΑΛΙΣΤ-ΑΛΚΜΑΑΡ


8ος Όμιλος

ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ-ΜΠΡΑΓΚΑ (22:05)
ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ-ΜΑΡΙΜΠΟΡ (22:05)


Τρεις λαλούν κι ένας χορεύει στον όγδοο όμιλο για τις θέσεις που οδηγούν στην πρόκριση. Πλην της Μάριμπορ που αν δεν κάνει κάποια μεγάλη έκπληξη δεν θα συνεχίσει στη διοργάνωση, Μπέρμιγχαμ, Μπράγκα και Κλαμπ Μπριζ ερίζουν για τη δυάδα με τις δύο πρώτες να κοντράρονται στην Αγγλία για την πρώτη αγωνιστική. Οι Άγγλοι ξέρουν ότι αν θέλουν να συνεχίσουν δεν θα πρέπει να έχουν απώλειες στο «σπίτι» τους, ενώ οι Πορτογάλοι αν επαναλάβουν τις περσινές εμφανίσεις τους, που τους οδήγησαν στον τελικό της διοργάνωσης, δεν έχουν να φοβούνται τίποτα.

Οι Βέλγοι της Μπριζ προσμένουν σε εύκολο έργο κόντρα στο «φτωχό συγγενή» του ομίλου, αν και θα πρέπει και οι ίδιοι να κάνουν το καθήκον τους και να αποδώσουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους.

Οι επόμενοι αγώνες

ΜΠΡΑΓΚΑ-ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ

ΜΑΡΙΜΠΟΡ-ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ


9ος Όμιλος

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-ΣΕΛΤΙΚ (22:05) 

ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ-ΡΕΝ (22:05)


Μπορεί να μπήκε από το «παράθυρο», αλλά η Σέλτικ του Γιώργου Σαμαρά καλείται να δείξει ότι αξίζει να βρίσκεται στο Europa League. Κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης βέβαια τα πράγματα δεν είναι εύκολα, αφού παρά το γεγονός ότι Φορλάν και Αγκουέρο δεν είναι πια μέλη των «ροχιμπλάνκος», υπάρχει ο περσινός πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης, Ρανταμέλ Φαλκάο.

Στο άλλο ζευγάρι του ομίλου-«φωτιά», η Ουντινέζε θέλει να δείξει ότι είναι ομάδα επιπέδου Champions League και μόνο τυχαία αποκλείστηκε από την Άρσεναλ στα πλέι οφ, αν και η Ρεν δεν είναι …ευκολάκι. Οι Γάλλοι προέρχονται από το διπλό στην έδρα της Μαρσέιγ και η άμυνά τους είναι σκληρό «καρύδι».

Οι επόμενοι αγώνες

ΣΕΛΤΙΚ-ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ

ΡΕΝ-ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ


10ος Όμιλος

ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΪΦΑ-ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ (22:05) 

ΣΤΕΑΟΥΑ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ-ΣΑΛΚΕ (22:05)


Το δρόμο που «χάραξε» ο ΑΠΟΕΛ με τη νίκη του κόντρα στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης στο Champions League θέλει να ακολουθήσει η ΑΕΚ Λάρνακας στην έδρα της Μακάμπι. Η κυπριακή ομάδα έχει αποδείξει ότι διαθέτει όλα τα φόντα για κάτι καλό και μπορεί να συνεχίζει να εκπλήσσει ευχάριστα.

Η Σάλκε του Κυριάκου Παπαδόπουλου, στο άλλο ματς, θέλει να δείξει από την πρώτη κιόλας αγωνιστική ότι είναι το «αφεντικό» του ομίλου και με διπλό στην περιορισμένων δυνατοτήτων Στεάουα μπορεί να αποδείξει του λόγου το αληθές.

Οι επόμενοι αγώνες

ΣΑΛΚΕ-ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΪΦΑ

ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ-ΣΤΕΑΟΥΑ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ


11ος Όμιλος

ΦΟΥΛΑΜ-ΤΒΕΝΤΕ (22:05) 

ΒΙΣΛΑ ΚΡΑΚΟΒΙΑΣ-ΟΝΤΕΝΣΕ (22:05)


Επίσης ένας όμιλος με δύο μεγάλα φαβορί, αλλά και δύο ομάδες που μπορούν να κάνουν την έκπληξη. Φούλαμ και Τβέντε διασταυρώνουν τα «ξίφη» τους με το καλημέρα, ψάχνοντας η καθεμία το «τρίποντο» για να καθαρίσουν την υπόθεση πρόκριση όσον το δυνατό ταχύτερα. Οι Λονδρέζοι ξέρουν ότι το «Κρέιβεν Κότατζ» είναι η δύναμή τους και με εννέα βαθμούς εντός έδρας δεν χάνουν την πρόκριση. Η Τβέντε όμως δεν «μασάει» από έδρες-φρούρια και μπορεί να κάνει τη ζημιά.

Βίσλα και Οντένσε θέλουν να αφήσουν η μία την άλλη να βλέπει την πλάτη της, αφού έτσι θα μπορέσουν μετά αν αφοσιωθούν στα δύσκολα ματς με τους δυσκολότερους αντιπάλους. Η ισοπαλία δεν είναι κακό αποτέλεσμα, αν και με νίκη θα μπορούν να κοιτάνε ψηλότερα από μερικές καλές εμφανίσεις. Οι Δανοί τόσο κόντρα τον Παναθηναϊκό, όσο και κόντρα στη Βιγιαρεάλ έχουν ήδη αποδείξει ότι είναι «ζημιάρηδες» και μπορούν να εκπλήξουν.

Οι επόμενοι αγώνες

ΤΒΕΝΤΕ-ΒΙΣΛΑ ΚΡΑΚΟΒΙΑΣ

ΟΝΤΕΝΣΕ-ΦΟΥΛΑΜ


12ος Όμιλος

ΑΝΤΕΛΕΧΤ-ΑΕΚ (22:05) 
 
ΣΤΟΥΡΜ ΓΚΡΑΤΣ-ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΜΟΣΧΑΣ (22:05)


Δύσκολη έδρα και με κακή παράδοση για την ΑΕΚ το Βέλγιο. Το περσινό 3-0 δεν είναι ο καλύτερος οδηγός, ενώ οι «μωβ» είναι ομάδα που έχει βλέψεις για μακριά. Οι δύο βασικές απουσίες των Καφέ και Μάκου προβληματίζουν τον «Δικέφαλο», αλλά και η επιθετική δεινότητα του Μίλαν Γιοβάνοβιτς.

Στο άλλο ματς, η Λοκομοτίβ Μόσχας που προέρχεται από τη μεγάλη νίκη επί της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης με σκορ 4-2 και ενώ έχανε 2-0, θέλει το «διπλό» στην έδρα της Στουρμ Γκρατς, ώστε να υποδεχθεί με άλλον αέρα την Άντερλεχτ την επόμενη αγωνιστική. Οι Αυστριακοί θα πουλήσουν πολύ ακριβά το τομάρι τους, αν και η ισοπαλία θα άρεσε περισσότερα από όλα τα αποτελέσματα στον Μανόλο Χιμένεθ.

Οι επόμενοι αγώνες

ΑΕΚ-ΣΤΟΥΡΜ ΓΚΡΑΤΣ

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΜΟΣΧΑΣ-ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ